Lähetä meille viesti

  Hydrohex Ltd

  Sinisen planeetan mobiilisovellus

  Saimme ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää kuluttajille suunnatun treenisovelluksen, jonka twistinä on vesielementti. Hydrohex on mobiilisovellus, jollaista ei ole ennen nähty.

  Projektin kohokohdat

  • Mobiliisovellus UI ja UX suunnittelu

  • Sovelluksen prototyyppi

  • Sovelluksen IOS ja Android versioiden kehitys

  • Sovelluksen taustajärjestelmän kehitys ja jatkuva ylläpito

  • Palvelinratkaisun suunnittelu ja ylläpito

  Hydrohex Ltd

  hydrohex.com

  Vesitreeniin tukea mobiilisovelluksesta

  Vuoden 2018 alussa aloimme suunnitella Leijonan luolasta tutun turkulaisen Hydrosport Solutions Oy:n kanssa mobiilisovellusta. Neljän kuukauden ketterän kehitystyön lopputuloksena syntyi kuluttajille suunnattu ilmainen Hydrohex-sovellus.

  Hydrohex-sovellus tarjoaa käyttäjilleen monipuolisesti erilaisia harjoituksia, joiden avulla onnistuvat sekä voima-, cardio-, HIIT- että kuntouttava harjoittelu uima-altaassa tai luonnonvesissä. Sovelluksen julkaisia Hydrosport Solutions tuotti omatoimisesti näyttävän esimerkkivideon, josta käy ilmi, miten harjoittelu onnistuu Suomen äärioloissa:

  Mobiili­sovelluksen suunnittelu

  Jotta mobiilisovelluksen tekninen toteutus onnistuu halutulla tavalla, tulee luoda laadukas suunnitelma projektin kulusta sekä sovelluksen tavoitteista – yhdessä asiakkaan kanssa, totta kai.

  Bettan vahva digiosaaminen yhdistyi Hydrohexin aktiivisiin ja idearikkaisiin vesispesialisteihin tuottoisissa workshopeissa, joissa sovittiin muun muassa sovelluksen tavoitteista ja rautalankamallista.

  Mobiilisovelluksen prototyyppi- ja ulkoasusuunnitteluun käytimme Adoben XD CC:tä. Prototyyppi kertoo asiakkaalle huomattavasti enemmän kuin pelkkä kuva: linkkejä voi klikata, valikon voi avata ja näkymää voi selata. Tämä antaa mahdollisuuden todelliseen käyttökokemukseen, jolloin kokonaisuuden hahmottaminen tulee asiakkaalle helpommaksi. Hyödynnämme samaa tekniikkaa myös verkkosivujen suunnittelussa.

  Mobiili­­sovellus – suunnittelusta testiversioon

  Kun asiakas hyväksyi tekemämme prototyypin, aloitimme mobiilisovelluksen koodausvaiheen. Koska sovelluksen teknisen alustan kehitys ei ole riippuvainen ulkoasusta, jätimme ulkoasutoteutuksen projektin loppuun. Tämä nopeutti projektin läpivientiä huomattavasti. Vasta sitten, kun saimme taustajärjestelmän toimimaan halutulla tavalla, oli aika kuroa paketti kasaan ja yhdistää ulkoasu tekniikkaan.

  Samaan aikaan julkaisimme sovelluksesta ensimmäinen testiversion Hydrosport Solutionsin yksityiseen käyttöön. Testaamalla saimme kerättyä turvallisesti kokemuksia siitä, kuinka mobiilisovellus toimi päivittäisessä käytössä. Samaan aikaan, kun asiakas testasi ja muutti itsenäisesti sovelluksen sisältöä taustajärjestelmästä, me keskityimme sovelluksen valmiiksi hiomiseen.

  Sovelluksen tekniset ominaisuudet

  Kiinnostavien ja uusien treenien löytäminen sovelluksesta tapahtuu helposti ja nopeasti erilaisten suodattimien avustuksella. Sovellus on kuitenkin paljon muutakin kuin lista eri harjoitteista ja itse treenin suorittamisen tuleekin olla helppoa ja hauskaa.

  Treenien takaa avautuvat sekä sanalliset- että video-ohjeistukset yksittäisten liikkeiden suorittamiseen. Eikä treeniä tarvitse opetella ulkoa vaan animaatio ohjeistaa altaan reunalta koko harjoituksen ajan. Tehokkaan treenin jälkeen käyttäjä voi antaa vielä palautetta, jonka avulla kehitystyötä voidaan viedä oikeaan suuntaan. Sovellukseen upotettu kauppa tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa lisää treeniohjelmia ja tutustua tunnettujen liikunta-alan vaikuttajien itse suunnittelemiin harjoitusohjelmiin.

  Koko sovelluksen sydämenä toimii taustajärjestelmä, josta ylläpito voi helposti lisätä ja muokata treeniohjelmia. Taustajärjestelmän kautta onnistuu niin käyttäjähallinta kuin sovelluksen sisällön muokkaaminen ja lisääminen.

  Julkaisu ja tulevaisuus

  Ketterä kehitystyö päättyi keväällä Hydrohex-mobiilisovelluksen julkaisuun. Tarina ei kuitenkaan pääty tähän. Kun mobiilisovellus julkaistiin, aloimme keräämään käyttäjiltä palautetta, jonka pohjalta parannetaan sisältöä ja jatkokehitetään uusia ominaisuuksia. Tämän lisäksi tutkimme käyttäjäkunnan kehitystä.

  Palkittu mobiilisovellus

  Mobiilisovellus kehitettiin alusta asti englanninkielisenä, sillä Suomessa yksityisten uima-altaiden määrä on marginaalinen verrattuna kansainväliseen määrään. Kuten odottaa saattoi, muutama kuukausi julkaisun jälkeen yli 50 prosenttia sovelluksen aktiivisista käyttäjistä tuli Suomen ulkopuolelta.

  Hydrohex-mobiilisovellus ei ole tällä hetkellä ladattavissa sovelluskaupoista.

   Lähetä Klausille viesti

   Kerron mielelläni lisää juuri teille sopivista digiratkaisuista. Soita tai lähetä viesti.

   Klaus Mäkelä

   Klaus Mäkelä

   Partner, Markkinointisuunnittelija
   050 327 0701
   klaus@betta.fi

    Lähetä Klausille viesti