Seuraamme sivustomme käyttöä evästeiden avulla. Voit hylätä tai hyväksyä ne.
Hyväksy

Toteutimme Maaret Kalliolle räätälöidyn verkko- kurssialustan

Verkkokurssialustat mahdollistavat liiketoiminnan skaalauksen, mutta korona-aikana niistä tuli myös monelle elinehto. Kun psykoterapeutti Maaret Kallion luentokiertue peruuntui, hän etsi tilalle keinon siirtää kohtaamiset verkkoon. Toteutimme täysin Kallion tarpeisiin räätälöidyn verkkokurssialustan, jossa mahdollisuudet ovat rajattomat. 

Korona pakotti Maaret Kallion etsimään ketterää keinoa siirtää kasvokkaiset kohtaamiset verkkoon, kun kahteentoista kaupunkiin suunniteltu Voimana toivo -luentokiertue peruuntui. Kalliolle oli tärkeää, että kohtaamiset voitaisiin tilanteesta huolimatta jotenkin toteuttaa.

– Pohdin keinoja, joilla voisin turvallisesti ja vastuullisesti mahdollistaa kontaktin lukijoideni kanssa. Kirjat tavoittavat yhdellä tavalla, mutta etenkin vaikeimpina aikoina läsnäolon ja kontaktin merkitys, vaikkakin verkon kautta, on monelle erityisen tärkeä, Kallio tiivistää.

Valmis vai räätälöity verkkokurssialusta?

Kalliolla oli selkeä tavoite sille, mitä hän halusi verkkokurssialustalta.  

– Toive oli ennen kaikkea luoda verkkokurssi, joka olisi käyttäjälle mahdollisimman simppeli mutta sisältäisi silti kaikki toivomamme elementit. 

Tarjosimme Kalliolle ja hänen kustantajalleen WSOY:lle kahta vaihtoehtoista toteutustapaa: valmiin verkkovalmennusalustan käyttöönottoa tai räätälöidyn palvelun toteuttamista. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa. 

– Valmiin verkkovalmennusalustan avulla saadaan valmista nopeasti ja edullisesti, mutta kuukausittaiset kulut voivat kohota korkeiksi. Täysin asiakkaan tarpeita varten räätälöidyn verkkovalmennusalustan rakentaminen vie enemmän aikaa ja rahaa, mutta jatkuvat kustannukset ovat pienemmät kuin edellisessä vaihtoehdossa ja palvelu vastaa täysin asiakkaan tarpeita. Se mahdollistaa myös brändin mukaisen ulkoasun, kertoo Bettan Roope Lehmuslehto

Maaret Kallio valitsi räätälöidyn verkkokurssialustan tulevaisuutta silmällä pitäen.  

– Vaikka räätälöidyn version aloituskulut olivat suuremmat, oli ylläpidossa muita etuja, jotka voittivat. Tärkeä on myös se, että räätälöidylle alustalle meidän on helppoa ja edullista laajentaa jo luotua – eli tehdä uusia kursseja. 

Avoin kommunikaatio mahdollistaa sujuvan projektin

Digipalveluiden hankkimisessa on tärkeää, että asiakas ymmärtää mitä on ostamassa ja mitä eri vaihtoehdot käytännössä tarkoittavat.

Pohdimme ja kartoitimme monia tunnettuja vaihtoehtoja. Päädyimme lopulta Bettaan, koska olimme vakuuttuneita heidän asiantuntijuudestaan.

Maaret

– Yhteistyö Bettan kanssa sujui todella selkeästi ja avoimesti. Arvostan sitä, että he osasivat selittää maallikolle asiat selkeästi, Kallio kertoo.

Kallio ja WSOY valitsivat Bettan palveluntarjoajakseen monien potentiaalisten tekijöiden joukosta.

– Pohdimme ja kartoitimme monia tunnettuja vaihtoehtoja. Päädyimme lopulta Bettaan, koska olimme vakuuttuneita heidän asiantuntijuudestaan. Myös verkkosivuni ovat Bettan tekemät ja olen ollut niihin todella tyytyväinen, joten jatko tutun porukan kanssa tuntui viisaalta.

Kannen kuva: Maaret Kallio

Tiesitkö

Maaret Kallio on suomalainen psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti, tietokirjailija ja työnohjaaja. Hänellä on oma keskusteluohjelma Yhden illan juttu. Kallio on myös Helsingin Sanomien ja Väestöliiton kolumnisti.

Werner Söderström Osakeyhtiö (lyh. WSOY) on suomalainen yleisen kirjallisuuden kustantaja. WSOY on perustettu vuonna 1878. Sen omistaa Bonnier.

maaretkallio.com
www.wsoy.fi

Julkaistu: 5.2.2021

Jatka lukemista