Seuraamme sivustomme käyttöä evästeiden avulla. Voit hylätä tai hyväksyä ne.
Hyväksy

Jalkapallon Pelaajayhdistykselle uusi verkkojärjestelmä

Jalkapallo on intohimoinen aihe Suomessa, maailmalla ja meillä Bettalla. Pääsimme toteuttamaan verkkojärjestelmän, joka koskettaa noin 90 % suomalaisista ammattijalkapalloilijoista. Uusi verkkosivu niputtaa yhteen extranetin, julkisen puolen verkkosivuston sekä toi pelaajille tukun uusia ominaisuuksia. Näin laajassa toteutuksessa kyse ei ole enää pelkästä verkkosivustouudistuksesta, vaan räätälöidystä verkkojärjestelmästä!

Lähtökohta projektille

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry (JPY) on jalkapalloilijoiden edunvalvontajärjestö, joka edustaa Veikkausliigassa, Ykkösessä, Kakkosessa, Naisten Liigassa sekä ulkomaisissa joukkueissa ammattilaisina pelaavia jalkapalloilijoita. Järjestöön kuuluu noin 90 % suomalaisista jalkapalloilijoista. Yli 25 vuotta vanhan järjestön toimiaikana erilaisia järjestelmiä jäsen- ja pelaajatietojen hallintaan oli kertynyt jo useampi. Järjestön tarpeena olikin yhdistää erillinen extranet, julkinen verkkosivusto sekä integroida jäsenistön verkkokauppa samaan näyttävään pakettiin.

Suunnitelma ja ketterä toteutus

Betta Digital toimi projektissa alusta asti mukana. Ensimmäiseksi tarjosimme konsultointiapua verkkosovelluksen teknisten vaatimusten määrittelyssä sekä käyttöliittymäsuunnittelussa. Yleensä suosittelemme asiakkaillemme WordPress-julkaisujärjestelmää verkkosivustojen alustaksi, mutta tässä tapauksessa koimme, ettei WordPress olisi tarjonnut ominaisuuksia, joita jäsenistön käyttämä extranet tulisi vaatimaan.

Asiakkaan oma julkaisujärjestelmäratkaisu kuulostaa ehkä kalliilta ja raskaalta nykypäivänä, mutta mitään ei tarvitse rakentaa puhtaalta pöydältä. Jotta kehitys on nopeaa ja tehokasta, käytetään kehityksessä hyödyksi vapaan lähdekoodin projekteja. Tässä tapauksessa rakensimme JPY:n järjestelmän suositun Laravel-sovelluskehyksen päälle.

Yrityksemme perusajatteluun kuuluvat ketterät menetelmät, eli agile developement, sekä lean-mallit. Näin asiakkaalle tuotetaan suoraa hyötyä ilman turhaa pönötystä. Näillä menetelmillä ja oikeiden ohjelmistojen valinnalla JPY:n verkkojärjestelmä saatiin maaliin ketterästi.

Verkkojärjestelmän ominaisuuksia

Järjestelmään rakennettiin erittäin laaja extranet. Extranetin sisältö on tehty palvelemaan useita eri käyttäjäryhmiä. Jotta laajasta järjestelmästä löytyisi mahdollisimman helposti kulloistakin ryhmää palvelevaa tietoa, näkee jokainen käyttäjäryhmä juuri heille tarkoitettua sisältöä.

Sisäänkirjautumisen jälkeen esimerkiksi jäsenet löytävät järjestelmästä muun muassa verkkokaupan, jonka kautta voi hoitaa jäsenmaksun tai tilata kuluvan vuoden jäsentuotteen ynnä muuta.

Extranettiin haetaan kansainvälisistä tietopankeista kaikkien Suomen ammattilaissarjojen joukkue- ja pelaajatilastot. Näin pystytään tarjoamaan pelaajille, valmentajille ja kykyjenetsijöille parasta mahdollista palvelua ja dataa – yhdestä paikasta.

Pelaajalla on myös mahdollisuus tuoda itseään esille sivustolla. Sivustolle toteutetun pelaajapörssin avulla seurat ja sopimuksettomat pelaajat voivat löytää toisensa.

Satunnaiselle käyttäjälle verkkosivusto tarjoaa paljon tietoa yhdistyksen toiminnasta ja jalkapallosta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin ideoidaan sinun bisnestäsi parhaiten tukeva verkkosivusto tai uudistetaan taustajärjestelmät uuteen näyttävään pakettiin!

Info

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry on suomalaisten jalkapalloilijoiden edunvalvontajärjestö. Pelaajayhdistys toimii jalkapalloilua ammattinaan tai sivutoimenaan harjoittavien pelaajien edunvalvontayhdistyksenä. Se edustaa Veikkausliigassa, Ykkösessä, Kakkosessa, Naisten Liigassa sekä ulkomaisissa joukkueissa ammattilaisina pelaavia jalkapalloilijoita. Noin 90% kaikista kyseisten sarjojen pelaajista on yhdistyksen jäsenenä.

www.jpy.fi
facebook.com
instagram.com
twitter.com

Julkaistu: 6.3.2018

Jatka lukemista